Your Cart

Poštovné ZDARMA při objednávce nad 2 500,- Kč

Jsou Lipozomální Vitamíny A Minerály Opravdu Lepší? 5 Hlavních Benefitů Lipozomů

Jsou Lipozomální Vitamíny A Minerály Opravdu Lepší? 5 Hlavních Benefitů Lipozomů

Klíčem k získání užitku ze živin v potravinách a doplňcích výživy je jejich vstřebávání. Protože pokud tělo dané živiny nevstřebává, nedostanou se jich do těla přínosné účinky. Technicky se tomu říká biodostupnost, což znamená míru absorpce, uložení a využití živin lidským tělem. Díky pokrokům ve formě lipozomální technologie pro dodávku živin existuje způsob, jak významně zvýšit biodostupnost živin, konkrétně se jedná o složky doplňků výživy.

Co jsou lipozomy?

Lipozomální technologie obaly živinou nebo kombinací vitamínů a minerálů jakou kokonem. V případě lipozomů je tímto kokonem sférická struktura, kde je daná živina nesena v tucích, známých jako lipidy. Lipidy pak vytváří ochrannou bariéru, která znamená významně lepší absorpci, dodání a biodostupnost živiny v těle. Kromě lepší biodostupnosti poskytují lipozomy ochranu před faktory, které by živinu mohli poškodit, jakými jsou pH, světlo, trávicí enzymy či buněčné interakce.

Od objevu lipozomů v polovině 60. let britským vědcem se lipozomální technologie stala velmi oblíbenou v Evropě a nyní také v Severní Americe. Byla také rozsáhle studována.

Co nám říkají studie o lipozomálních vitamínech?

Výzkumy jednoznačně ukazují, že lipozomální živiny jsou lépe vstřebatelné. Například studie z roku 2021 zjistila, že lipozomální vitamín C se vstřebával mnohem lépe než ne-lipozomální vitamín C. Další studie z roku 2023 vysvětluje, že vitamín C je znám svou nestabilitou, rychlou degradací a špatnou biodostupností. Autoři pokračují, že lipozomální technologie tyto nedostatky odstraňuje, protože zvyšuje absorpci vitamínu C a současně ho chrání, aby ho pak tělo mohlo využít.

Studie z roku 2022 zjistila, že nejen lipozomální vitamín C se lépe vstřebával, ale také lipozomální vitamín D měl lepší biodostupnost. Výzkum také ukazuje, že lipozomální forma může zvýšit biodostupnost vitamínu B12.

Mezi další živiny, které by mohly těžit z lipozomální formy, patří vitamín K2, železo či minerály jako vápník, hořčík a zinek.

5 výhod lipozomálních doplňků výživy

Lipozomy jsou opravdu inovativní způsob, jak získat živiny, které očekáváte od svých doplňků. Umožní Vám lépe využít jejich účinky!

1. Chytrý způsob dodání

Lipozomy dopravují živiny přímo tam, kde je tělo nejvíc potřebuje. Fungují jako taxi, které živiny doveze rovnou do buňky bez zbytečných zastávek.

2. Ochrana živin

Lipozomy brání tomu, aby se živiny rozpadly v trávicím traktu. Mají je zabaleny do neprodyšného obalu, aby přežily cestu žaludkem.

3. Méně vedlejších účinků

Lipozomy snižují riziko podráždění zažívacího systému. Pokud máte problémy se žaludkem, mohou být pro Vás ideální volbou.

4. Lepší vstřebávání

Díky lipozomům se živiny lépe dostanou do těla. Nic nepropadne nazmar.

5. Pohodlná forma

Nemusíte polykat velké tablety. Lipozomy Vám živiny dovezjí v příjemné tekuté formě, takže ani nebudete muset zatínat zuby.

Lipozomy jsou velmi bezpečné. Používají se už desítky let a nejsou známy žádné vedlejší účinky. Ideální jsou pro vitamín C, glutation, kurkumin a řadu dalších živin. Díky nim dostanete maximum z jejich účinků. Využijte tedy chytrou technologii lipozomů a posílejte svému tělu nejlepší možné živiny!

Nejpopulárnější lipozomální doplňky stravy

1. Lipozomální vitamín C

Vitamín C patří mezi nejznámější antioxidanty. Podporuje imunitu, vzhled kůže, klouby i buňky před zásahem volných radikalů.

Bohužel se vitamín C špatně vstřebává. Běžné tablety nebo kapsle mu nedovolí splnit maximum účinků. To ale lipozomy umí napravit!

Obalí vitamín C do bezpečného bublinkového obalu a pohodlně ho dopraví rovnou do buňky. Díky tomu telo získá mnohem víc cenné látky. Budete se cítit vyživeneji a odolněji!

2. Glutation v bezpečí lipozomů

Dalším důležitým antioxidantem je glutation. Pomáhá jaterním buňkám, posiluje imunitu i krevní oběh. Bohužel se ale špatně vstřebává.

Lipozomy zabalí křehký glutation do ochranné bubliny a “eskortují” ho přes trávicí trakt až k buňkám. Díky tomu telo získá mnohem víc této důležité látky. Vaše tělo ocení především lepší odolnost vůči stresu.

3. Lipozomální kurkumin

Posledním příkladem je kurkuma – účinná látka z kmínu. Má silné protizánětlivé a detoxikační účinky. Rozhodně stojí za to ji zařadit do svého jídelníčku.

Bohužel běžná kurkuma se špatně vstřebává. Lipozomy ji obalí do „kurýrní služby“ a dopraví přímo do míst, kde může naplno projevit své léčivé účinky – do kloubů, jater i krve. Tak budete moci lépe bojovat proti zánětům i volným radikálům.

Všechny tyto a mnohé další živiny Vám díky lipozomům dají maximum svého potenciálu. S jejich pomocí můžete podpořit zdraví na optimalizované úrovni! Vyzkoušejte je a dejte svému tělu to nejlepší.

Jak najít kvalitní lipozomální vitamíny a minerály

Aby lipozomální doplňky výživy naplnily svůj potenciál, je důležité vybírat kvalitní značku.

Například společnost Seeking Health se na vývoj lipozomů specializuje již řadu let. Vědci firmy dodávají organizmu živiny šetrnou a účinnou formou.

Jejich lipozomy nejen že ochrání živiny před trávicími enzymy, ale také je dopraví přímo do buňky. Díky tomu se vyhnete možným nepříjemným vedlejším účinkům.

Všechny produkty Seeking Health jsou otestovány v klinických studiích a neobsahují žádné alergény ani umělé přídatné látky. Vybrat si můžete z široké škály doplňků – od vitamínů přes minerály až po bylinné extrakty.

Všechny produkty zaručují buňkám optimální dávku živin, díky kterým budou funkčnější a odolnější. Co víc si přát pro podporu zdraví?

Novou energií naplní i Vás! Tak neváhejte lipozomy vyzkoušet. Nejenže poznajte jejich úžasné účinky, ale také zažijete novou vitalitu. Budete se cítit čerstvě a odpočatě. Co víc si přát pro radost ze života?

Jste sportovec? Pak lipozomy oceníte dvojnásob!

Profesionální sportovci vědí, že svaly potřebují plno živin pro optimální výkon. Jenže komplexní stravou se to dost často nenasytí. Právě proto sáhnou po kvalitních doplňcích.

Lipozomy jim zaručí, že důležité živiny se dostanou přímo do namáhaných svalů. Pomohou rychlejší regeneraci, lepší energii i sytosti. Díky tomu půjde trénink lépe zvládnout.

Ale i běžní sportovci si zaslouží naplno využít potenciál svého těla. Lipozomy jim dodají extra porci živin pro svaly, klouby i imunitu nejen pro seniory. Budou se cítit silnější a odolnější.

Navíc se lipozomální formy lépe snášejí při zátěži. Nepůsobí žádné nepříjemné pocity, jako může způsobit těžká večeře. Takže ani po tréninku vás nic nezkazí.

Začněte se cítit jako šampioni už dnes! Vyzkoušejte lipozomy a dejte svému tělu maximum sil pro trénink i závody. Zjistíte, jak moc vám pomohou posunout vaše hranice.

Lipozomy miluje každý

Lipozomální technologie bere něco dobrého, jako jsou cenné živiny, a dělá je ještě lepšími díky zvýšené biodostupnosti. Existuje široká škála živin ve formě doplňků výživy využívající lipozomální technologii. Příště když si budete pořizovat výživové doplňky, zamiřte svůj pohled na slovo “lipozomální” na obalu!

Často Kladené Otázky

Jsou lipozomální doplňky opravdu účinnější než běžné?

Ano, studie ukazují vyšší vstřebávání. Lipozomy ochrání živiny před trávením a dopraví je rovnou do částí těla, kde působí. Proto se z nich využije více prospěšných účinků. Studie prokazují až 23x vyšší vstřebávání živin včetně vitamínů C i D.

Je bezpečné užívat lipozomy dlouhodobě?

Ano, lipozomy se používají desítky let bez problémů. Jsou přirozenou součástí lidského těla. Při správné dávkování nehrozí žádné riziko.

Pro které doplňky se hodí lipozomy nejvíc?

Antioxidanty, minerály, vitamíny a rostlinné látky. Chrání je před poškozením a zvyšují jejich účinek.

Závěr

Tak už jste načerpali spoustu informací o lipozomech. Myslím, že je jasné, jak moc vám mohou pomoct podpořit vaše zdraví!

Abyste ale lipozomy využili na maximum, je potřeba je zařadit do vyváženého životního stylu. Kromě kvalitní výživy a doplňků byste se měli věnovat i relaxaci.

Jak víme, stres tělo zatěžuje a oslabuje jeho obranyschopnost. Proto si pravidelně dopřejte chvilky oddechu. Například procházka v přírodě, koupel nebo jóga.

Dbalost o tělo a ducha je základ dlouhověkosti. Lipozomy vám pomohou s energií a odolností. Vy se pak starajte o duševní pohodu. Tak budete mít energii na maximum! Přeji vám hodně sil pro každodenní život! Ať vám lipozomy pomáhají zůstat fit a spokojení. Se správnou prevencí se nemusíte ničeho bát.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Poštovné Po Čr Zdarma

Pro všechny objednávky nad 2 500,- Kč

Jednoduché vrácení zboží do 14 dní

Peníze Vám ihned pošleme po vrácení zboží do 14 dní

Prodáváme Pouze Otestované Produkty

Nabízíme pouze produkty, které jsme otestovali

100% Bezpečný Nákup Přes GoPay

MasterCard / Visa