Your Cart

Poštovné ZDARMA při objednávce nad 2 500,- Kč

Rychlý recept na vynikající domácí proteinový keto chléb: Zdravá alternativa k běžnému chlebu

Rychlý recept na vynikající domácí proteinový keto chléb: Zdravá alternativa k běžnému chlebu

Chcete ochutnat chléb, který je plný bílkovin, vlákniny a zdravých tuků? Pak byste měli vyzkoušet domácí proteinový keto chléb. Tento chléb je ideální pro ty, kteří dodržují ketogenní stravu, ale nechtějí se vzdát chleba.

Recept na domácí proteinový keto chléb je velmi jednoduchý a rychlý. Potřebujete pouze pár surovin.

Potřebné Suroviny Na Přípravu Keto Chleba

Pokud si chcete připravit výživný proteinový keto chléb, budete potřebovat následující suroviny:

  • 100 g mandlové mouky
  • 50 g kokosové mouky
  • 2 lžíce psyllia
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 6 vajec
  • 50 g roztaveného másla nebo kokosového oleje
  • 100 ml vody

Mandlová mouka je bohatá na bílkoviny, vlákninu a zdravé tuky. Kokosová mouka má nízký obsah sacharidů a je bohatá na vlákninu. Psyllium je rostlinná vláknina, která pomáhá zlepšit trávení a podporuje pocit sytosti.

Vajíčka jsou v této receptu důležitým zdrojem bílkovin. Můžete použít jak celá vejce, tak jen bílky. Roztavené máslo nebo kokosový olej dodají chlebu chuť a vláčnost.

Nakonec budete potřebovat vodu, která pomůže spojit všechny suroviny dohromady a vytvořit těsto.

Postup Přípravy

Pokud se chcete pustit do přípravy domácího proteinového keto chleba, postupujte podle těchto kroků:

  1. Smíchejte všechny suroviny dohromady v misce, dokud nevznikne hladké těsto bez hrudek.
  2. Nechte těsto odstát přibližně 20 minut, aby se suroviny propojily a těsto zhoustlo.
  3. Formu na pečení (cca 20×12 cm) vymažte olivovým olejem a vylijte do ní těsto.
  4. Pečte chléb při 170°C zhruba 35 minut, přičemž používáte horní a dolní ohřev + foukání.
  5. Hotový chléb nechte vychladnout a podávejte.

Pamatujte si, že těsto na proteinový chléb by mělo být hustší než těsto na běžný chléb. Pokud je těsto příliš tekuté, přidejte trochu mandlové mouky. Chléb se bude lépe krájet, pokud ho necháte vychladnout na mřížce. Můžete ho podávat s máslem, avokádem, sýrem nebo libovolným dalším doplňkem dle vašeho vkusu.

Výživové Hodnoty

Pokud se snažíte o snížení nebo udržení váhy a oslovilo vás keto stravování, domácí proteinový keto chléb může být ideální volbou pro vás. Tento chléb je plný kvalitních bílkovin a má nízký glykemický index, což z něj dělá skvělý doplněk pro vaši ketodietu.

Jedna porce proteinového keto chleba obsahuje následující výživové hodnoty:

Nutriční hodnotaMnožství
Bílkoviny15 g
Sacharidy2 g
Tuky5 g
Energie544 kJ

Díky vysokému obsahu bílkovin vám proteinový keto chléb dodá potřebné živiny pro růst a regeneraci svalů. Sacharidy jsou v tomto chlebu v minimálním množství, což zajišťuje, že se vaše tělo dostane do stavu ketózy a spaluje tuky. Tuky v tomto chlebu jsou zdravé, protože pocházejí z ořechů a semínek, které jsou bohaté na omega-3 mastné kyseliny.

Celkově vzato, domácí proteinový keto chléb je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí snížit nebo udržet svou váhu a zároveň si dopřát chléb bez zbytečných sacharidů. S nízkým obsahem sacharidů a vysokým obsahem bílkovin a zdravých tuků je to ideální doplněk pro vaši ketodietu.

Tipy a Triky pro Perfektní Keto Chléb

Pokud se chystáte upéct domácí proteinový keto chléb, máme pro vás několik užitečných tipů a triků, které vám pomohou dosáhnout dokonalého výsledku.

Použijte kvalitní ingredience

Kvalita ingrediencí, které použijete, ovlivňuje nejen chuť, ale také konzistenci vašeho chleba. Pokud chcete dosáhnout dokonalého výsledku, volte kvalitní mandlovou mouku, proteinový prášek a další suroviny. Vyhněte se levným alternativám, protože ty mohou mít negativní vliv na chuť a texturu chleba.

Správně míchejte těsto

Při míchání těsta je důležité dodržet správný postup. Nejprve smíchejte suché ingredience a poté přidejte tekuté složky. Míchejte těsto pomalu, aby se ingredience dobře propojily a nevznikly hrudky. Pokud je těsto příliš suché nebo příliš tekuté, můžete přidat trochu vody nebo mandlového mléka, aby jste dosáhli správné konzistence.

Pečte chléb na správné teplotě

Správná teplota pečení je klíčová pro dosažení dokonalého výsledku. Pečte chléb na teplotě kolem 180-190 stupňů Celsia po dobu asi 40-50 minut. Pokud je chléb připálený nebo nedopečený, může to být způsobeno špatnou teplotou nebo délkou pečení.

Nechte chléb vychladnout

Po upečení nechte chléb vychladnout na mřížce. Pokud ho vyndáte z formy příliš brzy, může se zhroutit. Po vychladnutí můžete chléb krájet a podávat.

S těmito tipy a triky byste měli být schopni upéct dokonalý domácí proteinový keto chléb. Snažte se dodržovat správný postup a používat kvalitní ingredience, a váš chléb bude vynikající.

Jak Skladovat Domácí Chléb

Po upečení domácího proteinového keto chleba se může objevit otázka, jak ho správně skladovat, aby zůstal čerstvý a chutný co nejdéle.

Nejlepší je chléb skladovat v uzavřené nádobě nebo sáčku na suchém a chladném místě. Pokud máte doma chléb z hrubší mouky, může se stát, že se bude rychleji kazit nebo ztrácet svou chuť. Domácí proteinový keto chléb však díky svému složení vydrží déle a udrží si svůj vynikající chuť a konzistenci.

Při skladování je důležité dbát na to, aby se chléb nezvlhčil. Proto je vhodné ho uchovávat odděleně od jiných potravin, které by mohly uvolňovat vlhkost. Pokud máte chléb v uzavřené nádobě, můžete do ní přidat suchý hadřík nebo kousek papíru, který absorbuje vlhkost.

Pokud máte v plánu chléb skladovat delší dobu, můžete ho nakrájet na plátky a uložit do mrazáku. Před konzumací stačí plátky nechat rozmrazit na pokojové teplotě nebo je ohřát v topné troubě.

Skladování domácího proteinového keto chleba není nic složitého a s těmito jednoduchými tipy si můžete užít čerstvý a chutný chléb i několik dní po upečení.

Výhody oproti normálnímu chlebu

Pokud hledáte způsob, jak si užít výživný chléb bez zbytečných sacharidů, proteinový keto chléb může být tou pravou volbou pro vás. Tento chléb je plný kvalitních bílkovin a má nízký glykemický index, což z něj dělá ideální doplněk pro vaši ketodietu. Zde jsou některé z výhod, které můžete očekávat od konzumace keto chleba:

1. Nízký obsah sacharidů

Proteinový keto chléb je ideální pro lidi, kteří chtějí redukovat svůj příjem sacharidů. Tento chléb má mnohem nižší obsah sacharidů než běžné pečivo, což znamená, že můžete snadno udržovat svůj příjem sacharidů pod kontrolou.

2. Vysoký obsah bílkovin

Keto chléb obsahuje vysoké množství bílkovin, které jsou důležité pro růst a regeneraci svalů. Pokud se snažíte získat svalovou hmotu nebo udržet si ji, keto chléb může být skvělým zdrojem bílkovin.

3. Nízký glykemický index

Keto chléb má nízký glykemický index, což znamená, že nezpůsobuje prudké zvýšení hladiny cukru v krvi. To může být výhodné pro lidi s cukrovkou nebo pro ty, kteří se snaží udržet si stabilní hladinu energie během dne.

4. Vysoký obsah vlákniny

Keto chléb obsahuje také vysoké množství vlákniny, která je důležitá pro zdraví trávicího traktu a pro udržení pocitu sytosti. Pokud se snažíte snížit svůj příjem sacharidů, může být vláknina skvělým zdrojem energie a pomoci vám udržet se plní déle.

Proteinový keto chléb je skvělou alternativou klasickému pečivu a může být skvělým doplňkem vaší ketodietě. S nízkým obsahem sacharidů, vysokým obsahem bílkovin, nízkým glykemickým indexem a vysokým obsahem vlákniny je to výživná a zdravá volba.

Nejlepší 3 alternativy

Pokud nemáte čas na přípravu domácího keto chlebu, zde jsou 3 nejpopulárnější alternativy, které můžete zakoupit na našem eshopu:

  1. Proteinový plátkový chléb ForPro® – 250 g, s vlašskými ořechy
  2. Knuspi Vegan Protein Crispbread
  3. Crunchy Pumpkin Bread

Často kladené dotazy

Jak připravit nízkosacharidový chléb bez mouky?

Nízkosacharidový chléb bez mouky můžete připravit například z mandlové mouky, kokosové mouky nebo ovesných vloček. Vajíčka a tvaroh slouží jako zdroj bílkovin a mohou být použity jako náhrada mouky. Přidání semínek jako jsou lněná semínka, slunečnicová semínka nebo chia semínka dodá chlebu další nutriční hodnoty. Pokud chcete tuto variantu vyzkoušet, najdete několik receptů na internetu.

Jak vyrobit proteinový chléb z tvarohu?

Proteinový chléb z tvarohu můžete připravit jednoduše. Stačí smíchat tvaroh s vajíčky, proteinovým práškem a dalšími ingrediencemi podle vašeho výběru. Tvaroh můžete nahradit cottage cheesem nebo řeckým jogurtem. Tento chléb je bohatý na bílkoviny a je vhodný pro sportovce a aktivní jedince.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Poštovné Po Čr Zdarma

Pro všechny objednávky nad 2 500,- Kč

Jednoduché vrácení zboží do 14 dní

Peníze Vám ihned pošleme po vrácení zboží do 14 dní

Prodáváme Pouze Otestované Produkty

Nabízíme pouze produkty, které jsme otestovali

100% Bezpečný Nákup Přes GoPay

MasterCard / Visa