Your Cart

Poštovné ZDARMA při objednávce nad 2 500,- Kč

Oční gymnastika: 3 Účinné cvičení pro zlepšení zraku

Oční gymnastika: 3 Účinné cvičení pro zlepšení zraku

Pokud trávíte hodiny před počítačem, čtete knihy, nebo pracujete na detailních projektech, vaše oči mohou být velmi unavené. Oční gymnastika, také známá jako oční cviky, může pomoci udržet vaše oči zdravé a uvolněné. Tyto cviky mohou pomoci zlepšit krevní oběh a uvolnit napětí v očních svalech.

Co Je Oční Gymnastika

Oční gymnastika je soubor cvičení a technik, které jsou zaměřeny na udržení dobrého stavu zraku a na odstranění nebo zmírnění některých jeho poruch. Tyto cviky jsou velmi jednoduché a mohou být prováděny kdekoli a kdykoli. Pokud je provádíte pravidelně, mohou pomoci zlepšit váš zrak a snížit únavu očí.

Oční gymnastika se skládá z několika různých cviků, které jsou zaměřeny na posílení svalů oka, zlepšení pružnosti očních svalů a zlepšení krevního oběhu v očích. Tyto cviky mohou také pomoci snížit napětí v očích a zabránit únavě očí.

Pro koho je toto cvičení vhodné?

Trávíte mnoho času před počítačem? Pokud ano, mohou být vaše oči unavené a napjaté. Oční gymnastika může být užitečná pro zmírnění únavy očí a udržení zraku ostrého.

Oční cviky mohou pomoci uvolnit napětí v očích a posílit oční svaly. Pravidelné cvičení může pomoci předcházet zhoršování zraku a poskytnout úlevu od bolesti hlavy způsobené přetížením očí.

Některé oční cviky mohou také pomoci zlepšit krevní oběh v očích a snížit riziko vzniku některých očních onemocnění, jako je například zelený zákal.

3 Nejlepší Cviky Oční Gymnastiky

Oční gymnastika se skládá z několika typů cviků, které pomáhají udržet vaše oči zdravé a zlepšit vaše vidění. V této sekci se dozvíte o třech základních typech oční gymnastiky: blinkování, zaostřování a rotace očí.

1. Blinkování

Blinkování je jednoduchá technika, která pomáhá udržet vaše oči hydratované a zlepšuje krevní oběh v oku. Pokud dlouho pracujete na počítači nebo čtete, může se stát, že nebudete dostatečně často mrkat. To může vést k suchosti očí a únavě.

Aby se tomu předešlo, můžete si stanovit cíl mrkat každých 20-30 sekund. Pokud máte pocit, že na to zapomínáte, můžete si nastavit upozornění na mobilu nebo počítači.

2. Zaostřování

Zaostřování je další jednoduchý cvik, který pomáhá uvolnit svaly očí a zlepšit vaše vidění. Tento cvik se dá provádět kdekoli a kdykoli.

Začněte tím, že se podíváte na předmět v dálce. Poté se podívejte na předmět blízko u sebe. To může být například váš prst nebo tužka. Poté se opět podívejte na předmět v dálce. Opakujte tento cvik několikrát.

3. Rotace Očí

Rotace očí jsou cviky, při kterých se pohybují oči v různých směrech. Tyto cviky pomáhají uvolnit svaly očí a zlepšit vaše vidění.

Začněte tím, že se podíváte dopředu a poté pohybujte očima nahoru a dolů. Poté pohybujte očima doleva a doprava. Poté se podívejte doleva nahoru a poté doprava dolů. Opakujte tento cvik několikrát.

Pamatujte, že oční gymnastiku byste měli provádět pravidelně a s mírou. Pokud máte nějaké zdravotní problémy s očima, měli byste se poradit s odborníkem, zda jsou tyto cviky pro vás vhodné.

Jak Provádět Oční Gymnastiku

Pokud trpíte únavou očí, suchými očima nebo máte problémy s viděním, může vám oční gymnastika pomoci. Tento jednoduchý trénink očí může pomoci uvolnit napětí v oku a posílit okohybné svaly. V této části se dozvíte, jak provádět oční gymnastiku správně.

Denní Rutina

Oční gymnastiku můžete provádět kdykoli během dne, ale nejlepší je začít s ní ráno a večer. Pokud trávíte hodně času před počítačem nebo jiným digitálním zařízením, můžete cvičit oči každou hodinu, aby se uvolnily a odpočinuly si.

Zde je několik cviků, které můžete zařadit do své denní rutiny:

  • Pohyb očí nahoru a dolů: Pohybujte očima pomalu nahoru a dolů. Opakujte 10krát.
  • Pohyb očí do stran: Pohybujte očima pomalu doleva a doprava. Opakujte 10krát.
  • Rotace očí: Pohybujte očima v kruhu ve směru hodinových ručiček a poté proti směru hodinových ručiček. Opakujte 5krát v každém směru.
  • Zaměření na vzdálený objekt: Zaměřte se na vzdálený objekt a poté se na něj soustřeďte. Opakujte 10krát.

Návody Krok Za Krokem

Pokud se chcete naučit provádět oční gymnastiku správně, můžete použít následující kroky:

  1. Sedněte si do pohodlné polohy a uvolněte se.
  2. Zavřete oči a nadechněte se hluboce.
  3. Pomalu otevřete oči a pohybujte očima nahoru a dolů, doleva a doprava a v kruhu. Opakujte každý pohyb 10krát.
  4. Zaměřte se na vzdálený objekt a poté se na něj soustřeďte. Držte pohled na objektu po dobu 10 sekund.
  5. Zavřete oči a nadechněte se hluboce.

Opakujte tyto kroky každý den a budete mít zdravější a silnější oči.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Poštovné Po Čr Zdarma

Pro všechny objednávky nad 2 500,- Kč

Jednoduché vrácení zboží do 14 dní

Peníze Vám ihned pošleme po vrácení zboží do 14 dní

Prodáváme Pouze Otestované Produkty

Nabízíme pouze produkty, které jsme otestovali

100% Bezpečný Nákup Přes GoPay

MasterCard / Visa