Your Cart

Poštovné ZDARMA při objednávce nad 2 500,- Kč

Operace očních víček: Co byste měli vědět před zákrokem

Operace očních víček: Co byste měli vědět před zákrokem

Pokud se cítíte nespokojení s vzhledem svých očních víček, může být operace očních víček řešením vašich problémů. Tento zákrok patří k nejčastějším estetickým zákrokům, které se provádějí v České republice. Operace očních víček může být provedena na horních a dolních víčkách, a to buď samostatně nebo současně.

Typy plastiky očních víček

Existují dva hlavní typy operací očních víček: horní a dolní. Každý z těchto typů má specifické cíle a postupy.

1. Horní víčka

Operace horních víček se provádí za účelem odstranění přebytečné kůže a tukových váčků na horních víčkách. Tento zákrok může být proveden pro zlepšení vzhledu a odstranění zdravotních problémů, jako je zhoršené vidění. Během operace se vytvoří řez v přirozené záhybu kůže na horním víčku a odstraní se přebytečná kůže a tukové váčky.

2. Dolní víčka

Operace dolních víček se provádí za účelem odstranění přebytečné kůže a tukových váčků na dolních víčkách. Tento zákrok může být proveden pro zlepšení vzhledu a odstranění zdravotních problémů, jako je zhoršené vidění. Během operace se vytvoří řez pod řasou na dolním víčku a odstraní se přebytečná kůže a tukové váčky.

V obou případech se během zákroku používá místní anestezie a většinou trvá okolo jedné hodiny. Po zákroku může být nutné nosit obvaz nebo ochranné brýle po dobu několika dnů.

Proč Lidé Volí Operaci Očních Víček

Operace očních víček je v posledních letech stále oblíbenější a častější zákrok, který se provádí z estetických nebo zdravotních důvodů. Proč se lidé rozhodují pro tuto operaci?

Estetické Důvody

Jedním z nejčastějších důvodů, proč se lidé rozhodují pro operaci očních víček, jsou estetické důvody. S věkem se totiž kůže víček ochabuje a tvoří se na ní vrásky. Navíc mohou být víčka zvětšená, což může vypadat nevzhledně a unavovat vzhled obličeje. Operace očních víček může tuto kůži odstranit a vrátit vzhled obličeje do mladší podoby.

Zdravotní Důvody

Dalším důvodem, proč se lidé rozhodují pro operaci očních víček, jsou zdravotní důvody. Převislá kůže na víčkách může totiž způsobovat zdravotní problémy, jako je například omezení zorného pole, což může vést k horšímu vidění a potenciálně i k nehodám. Operace očních víček může tento problém vyřešit a zlepšit kvalitu života.

Je důležité si uvědomit, že operace očních víček je zákrok, který by měl být prováděn pouze z důvodu reálných potíží a ne z důvodu společenského tlaku nebo neadekvátních očekávání. Je třeba si uvědomit, že každý zákrok nese určité riziko a může mít následky. Proto je důležité konzultovat s odborníkem a zvážit všechny možnosti, než se rozhodnete pro operaci očních víček.

Jak Probíhá Operace Očních Víček

Plastická operace očních víček je relativně jednoduchý zákrok, který lze provést v ambulantním režimu. Operace může být zaměřena na horní nebo dolní víčka, nebo na obě části najednou. Následující informace vám pomohou lépe porozumět tomu, jak probíhá tento zákrok.

Před Operací

Před operací očních víček je nutné absolvovat konzultaci s plastickým chirurgem. Během této konzultace vám lékař vysvětlí, jaký bude průběh operace, jaké jsou rizika a jaké jsou očekávané výsledky. Lékař vás také požádá o podrobnou anamnézu, aby se ujistil, že neexistují žádné zdravotní problémy, které by mohly ovlivnit průběh operace.

Před samotnou operací je nutné dodržovat několik pokynů. Mezi tyto pokyny patří například:

  • Nestravovat se 6 hodin před operací
  • Nepít alkohol nebo kouřit 24 hodin před operací
  • Nepoužívat kosmetiku, která by mohla způsobit podráždění očí

Během Operace

Během operace očních víček se pacient podrobuje místní anestezii. Pokud se jedná o rozsáhlejší operaci, může být použita celková anestezie. Po aplikaci anestetika chirurg provede řez na víčku, aby mohl přistoupit k vnitřním strukturám. Poté odstraní přebytečnou kůži a tukové váčky, které mohou být příčinou otoků a kruhů pod očima. Pokud je to nutné, může být upravena i svalová tkáň. Po dokončení operace se rána zašije jemnými stehy.

Po Operaci

Po operaci očních víček je nutné dodržovat několik pokynů, aby se minimalizovalo riziko komplikací. Mezi tyto pokyny patří například:

  • Dodržovat hygienická pravidla, jako je pravidelné mytí rukou
  • Vyhnout se fyzické námaze a těžkému zvedání
  • Dodržovat lékařské pokyny ohledně užívání léků a omezení činností
  • Vyhnout se slunci a používat opalovací krém s vysokým ochranným faktorem

Po operaci očních víček může docházet k otoku a modřinám, které však postupem času odezní. Celkové zotavení po operaci trvá obvykle několik týdnů.

Cena a Pojištění

Operace očních víček může být finančně náročná. Cena závisí na mnoha faktorech, jako jsou rozsah zákroku, lokalita kliniky, zkušenosti a kvalifikace lékaře a další. V České republice se cena operace očních víček pohybuje od 9 500 Kč do 30 000 Kč, v závislosti na tom, zda se jedná o operaci horních, dolních nebo obou víček.

Je důležité si uvědomit, že cena operace očních víček nezahrnuje všechny náklady spojené s celým procesem. Například náklady na vstupní konzultaci před operací očních víček mohou být až 1 000 Kč. Dále mohou být po operaci potřebné hojivé masti a léky, které si musíte zakoupit sami. Proto se ujistěte, že máte dostatečné finanční prostředky na celý proces.

Pokud máte zdravotní pojištění, můžete se pokusit získat finanční podporu na operaci očních víček. Nicméně, většina pojišťoven operaci očních víček nepokrývá, pokud se jedná pouze o kosmetický zákrok. Pokud máte problémy s viděním nebo jiné zdravotní problémy, které jsou spojeny s očními víčky, pak by mohla být operace hrazena zdravotní pojišťovnou. Je důležité se předem informovat u své pojišťovny, zda je možné získat finanční podporu na operaci očních víček.

V každém případě, předtím, než se rozhodnete pro operaci očních víček, je důležité pečlivě zvážit všechny náklady a případnou finanční podporu od zdravotní pojišťovny.

Doporčujeme: Výživa pro oči: Jak správná strava pomáhá udržovat zdraví očí

Alternativy k Operaci Očních Víček

Pokud nejste připraveni na invazivní zákrok, existují alternativy k operaci očních víček, které mohou pomoci zlepšit vzhled vašich očí.

Kosmetické výrobky

Existuje mnoho kosmetických výrobků, které mohou pomoci zlepšit vzhled vašich očí. Například, kosmetické produkty jako jsou oční krémy, které obsahují retinol nebo kyselinu hyaluronovou, mohou pomoci zlepšit vzhled vaší pokožky. Tyto produkty mohou pomoci zlepšit texturu a snížit vzhled jemných linií a vrásek.

Botox

Botox je injekční lék, který se používá k redukci vrásek a jemných linií. Botox se aplikuje do oblasti kolem očí, což může pomoci snížit vzhled vrásek a jemných linií. Botox není trvalé řešení, ale může pomoci zlepšit vzhled vaší pokožky na dobu několika měsíců.

Laserové ošetření

Laserové ošetření může být alternativou k operaci očních víček. Laserové ošetření může pomoci zlepšit texturu a tonus pokožky a snížit vzhled jemných linií a vrásek. Tento typ ošetření může být také účinný při snižování tmavých kruhů pod očima.

Kyselina hyaluronová

Kyselina hyaluronová je injekční filler, který se používá k plnění vrásek a jemných linií. Tento filler může být aplikován do oblasti kolem očí, což může pomoci snížit vzhled vrásek a jemných linií. Kyselina hyaluronová není trvalé řešení, ale může pomoci zlepšit vzhled vaší pokožky na dobu několika měsíců.

Masáže

Masáže mohou být účinnou alternativou k operaci očních víček. Masáže mohou pomoci zlepšit cirkulaci krve a lymfy v oblasti kolem očí, což může pomoci snížit otoky a tmavé kruhy pod očima. Pokud máte zájem o masáže, obraťte se na odborníka, který má zkušenosti s masážemi obličeje.

Změna životního stylu

Změna životního stylu může také pomoci s redukcí kruhů pod očima a přebytečné kůže na očních víčkách. Například, dostatečný spánek a hydratace mohou pomoci zlepšit vzhled očních víček. Stejně tak, omezení konzumace alkoholu a kouření mohou také přispět k zlepšení vzhledu očních víček.

Mohlo by vás zajímat: Nejlepší vitamíny na oči

Možné Komplikace Operace Očních Víček

Operace očních víček je obecně považována za bezpečný a relativně jednoduchý zákrok, ale jako u každé chirurgické procedury, mohou nastat komplikace. Zde je několik možných komplikací, které byste měli mít na paměti předtím, než se rozhodnete pro tuto operaci.

Krvácení a modřiny

Krvácení a modřiny jsou běžné pooperační komplikace, které se vyskytují u mnoha pacientů. Modřiny se mohou objevit na očních víčkách a případně i na tvářích. Tyto komplikace jsou obvykle mírné a postupně odeznívají během několika dnů nebo týdnů po operaci.

Infekce

Infekce je další možnou komplikací operace očních víček. Pokud se vyskytne infekce, může dojít k zánětu a otoku v oblasti očí. Pokud si všimnete příznaků infekce, jako jsou horečka, zčervenání, otok nebo bolest v oblasti očí, okamžitě kontaktujte svého lékaře.

Asymetrie víček

Asymetrie víček je další možnou komplikací operace očních víček. Jedno víčko může být vyšší nebo nižší než druhé, což může vést k estetickým problémům. Pokud si všimnete asymetrie po operaci, obraťte se na svého lékaře, aby vám pomohl vyřešit tento problém.

Špatné hojení jizev

Jizvy po operaci očních víček se obvykle hojí pomalu a mohou zůstat viditelné po několik týdnů nebo měsíců. Pokud se jizvy špatně hojí, mohou být viditelné déle než obvykle a mohou způsobit estetické problémy. Pokud si všimnete, že se vaše jizvy špatně hojí, obraťte se na svého lékaře, aby vám pomohl vyřešit tento problém.

Rozšíření očních děr

Rozšíření očních děr je vzácnou, ale možnou komplikací operace očních víček. Tato komplikace může vést k suchosti očí a podráždění. Pokud si všimnete, že máte suché oči nebo podráždění po operaci, obraťte se na svého lékaře, aby vám pomohl vyřešit tento problém.

Celkově lze říci, že operace očních víček je relativně bezpečný zákrok s malým výskytem komplikací. Pokud si však všimnete jakýchkoli příznaků nebo potíží po operaci, obraťte se na svého lékaře, aby vám pomohl vyřešit problém.

Časté dotazy

Jak dlouho se hojí jizvy po operaci víček?

Hojení jizev po operaci očních víček trvá obvykle několik týdnů až měsíců. Jizvy se postupně zmenšují a zesvětlávají, ale úplné zhojení může trvat i několik měsíců. Je důležité dodržovat doporučení lékaře ohledně péče o jizvy.

Jak dlouho vydrží výsledky operace očních víček?

Výsledky operace očních víček mohou trvat několik let. Nicméně, vlivem přirozeného procesu stárnutí a dalších faktorů, jako je kouření, mohou se znovu objevit přebytečné kožní řasy a tukové váčky. Proto je důležité dodržovat zdravý životní styl a pečovat o svou pokožku.

Závěr

Pokud trpíte pokleslými nebo otlačenými očními víčky, operace očních víček může být pro vás řešením. Tento zákrok může zlepšit vaše vidění a zvýšit vaše sebevědomí.

Před zákrokem se musíte připravit na několik týdnů. Musíte přestat užívat léky obsahující kyselinu acetylosalicylovou a nepoužívat krémy na víčka. Je také důležité, abyste se dostavili na zákrok bez nalíčení a s řádně odmaštěnými víčky.

Po operaci budete muset dodržovat několik pokynů. Budete muset používat ledové obklady a mastičky na otoky a krevní podlitiny. Také se musíte vyvarovat fyzické námahy a namáhavých aktivit.

Je důležité si uvědomit, že operace očních víček není zázračným řešením. Výsledky se mohou lišit v závislosti na vašem stavu před zákrokem. Je důležité mít realistická očekávání a diskutovat s vaším lékařem o tom, co můžete očekávat.

Celkově lze říci, že operace očních víček je bezpečný a účinný zákrok, který může výrazně zlepšit vaše vidění a vzhled. Pokud se rozhodnete pro tento zákrok, je důležité najít zkušeného a kvalifikovaného lékaře, který vám poskytne nejlepší možnou péči.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Poštovné Po Čr Zdarma

Pro všechny objednávky nad 2 500,- Kč

Jednoduché vrácení zboží do 14 dní

Peníze Vám ihned pošleme po vrácení zboží do 14 dní

Prodáváme Pouze Otestované Produkty

Nabízíme pouze produkty, které jsme otestovali

100% Bezpečný Nákup Přes GoPay

MasterCard / Visa