Sušené rybí maso bohaté na bílkoviny, solené – kranas žlutopásý z Tichého a Indického oceánu. Vynikající pochoutka k pivu a vínu, vysoký obsah bílkovin, nízký podíl tuků. Výrazná chuť i aroma. Určeno k přímé konzumaci.
[zbozi:8525,8524,8519]
- způsob rybolovu – vlečné a čeřenové sítě
- oblast rybolovu – Tichý oceán, FAO71, Indický oceán FAO57
- vyrobeno v Thajsku
Sušené ryby – fish jerky – jsou lahůdky, které mají podobné nutriční hodnoty jako sušené maso Beef Jerky. Sušení ryb je tradiční metoda užívaná po staletí. Sušení potravin je nejstarší známá metoda konzervace a takto upravené ryby vydrží i několik let. Ve vhodných klimatických podmínkách je tento způsob poměrně levný a efektivní. Ačkoliv se k sušení používají různé druhy ryb, daleko nejrozšířenější je treska obecná (Gadus morhua). Během sušení ryba ztratí až 80 % vody v ní obsažené, přičemž veškeré nutriční hodnoty si uchová, pouze jsou notně koncentrované. Je bohatá zejména na proteiny, vitamíny, železo a vápník.
Sušené ryby jsou prakticky bez tuku, nízkokalorické, navíc obsahují řadu vitamínů, minerálů a nenasycených omega-3 mastných kyselin. Tyto delikatesy můžete, stejně jako sušené maso Beef Jerky, využít jako lahůdky při chvílích relaxace či hubnutí.
Tabulka nutričních hodnot:
100 g | |
---|---|
přírodní | |
energetická hodnota | 1236 kJ/291 kcal |
bílkoviny | 62 g |
sacharidy | 6,8 g |
– z toho cukry | 1 g |
tuky | 1,8 g |
– z toho nasycené mastné kyseliny | 0,8 g |
sůl | 11,35 g |
Složení:
Přírodní
- kranas žlutopásý (Selaroides leptolepis) 97 %, sůl, zpevňující prostředek sorbitol
Upozornění:
Skladujte při teplotě -18 až 25 °C.