Your Cart

Poštovné ZDARMA při objednávce nad 2 500,- Kč

Babské rady na plíseň nehtů: 20 účinných rad, které vám pomohou

Babské rady na plíseň nehtů: 20 Nejlepších tipů jak se jí zbavit doma přírodní cestou bez léků

Pokud máte problém s plísní na nehtech, můžete se obrátit na osvědčené babské rady, které mohou pomoci. Plíseň na nehtech je poměrně běžným problémem, který může postihnout každého, ať už jste muž nebo žena. Tento problém může být způsoben různými faktory, jako je nošení neprodyšné obuvi, nesprávná hygiena nebo oslabený imunitní systém.

Příčiny Plísně Nehtů

Plíseň nehtů neboli onychomykóza je infekce způsobená různými druhy hub, kvasinek a plísní. Tyto mikroorganismy se mohou vyskytovat na povrchu kůže a nehtů a při vhodných podmínkách se mohou rychle množit. Plíseň na nehtech se obvykle vyskytuje na nohou, ale může se objevit i na nehtech rukou.

Existuje několik faktorů, které mohou přispět k vzniku plísně na nehtech. Mezi ně patří:

  • Vlhké prostředí: Houby a plísně se množí v teplém a vlhkém prostředí. Proto jsou nohy, které jsou většinu dne zavřené v botách a vystaveny potu a vlhkosti, náchylnější k plísni nehtů.
  • Nedostatečná hygiena: Nedostatečná hygiena nohou může způsobit hromadění bakterií a hub, což může vést k infekci nehtů.
  • Poranění nehtů: Poranění nehtů může způsobit vstup hub a bakterií do nehtu a vést k infekci.
  • Nemoci: Některé nemoci, jako je diabetes, mohou snížit odolnost těla vůči infekcím, včetně plísně nehtů.
  • Stáří: S věkem se zpomaluje krevní oběh a růst nehtů, což může zvýšit riziko infekce plísní na nehtech.

Pokud máte podezření na infekci plísní na nehtech, je důležité navštívit lékaře nebo lékárníka, aby vám předepsali vhodnou léčbu.

Jak Rozpoznat Plíseň Nehtů

Plíseň nehtů neboli mykóza je časté onemocnění, které postihuje mnoho lidí. Pokud si nejste jisti, zda trpíte touto nemocí, můžete se podívat na následující příznaky:

  • Nehty jsou zbarvené až žlutě, hnědě nebo šedě
  • Nehty jsou zahuštěné a ztrácejí svůj lesk
  • Nehty jsou křehké a snadno se lámou
  • Okolí nehtů může být zarudlé až zduřelé
  • Nehty mohou být bolestivé

Tyto příznaky mohou být způsobeny i jinými onemocněními, jako je například psoriáza nebo ekzém. Pokud si nejste jisti, zda trpíte plísní nehtů, měli byste navštívit lékaře nebo dermatologa, kteří vám mohou diagnostikovat onemocnění a doporučit nejvhodnější léčbu.

Je důležité vědět, že plíseň nehtů může být velmi nakažlivá a snadno se šíří zejména v místech, kde se lidé chodí bosky pohybovat. Pokud si tedy všimnete příznaků plísně nehtů u sebe nebo u někoho jiného, měli byste co nejdříve zahájit léčbu a dbát na hygienu nohou.

Celkově platí, že prevence je lepší než léčba. Pokud se chcete vyhnout plísni nehtů, měli byste dbát na správnou hygienu nohou, nosit pohodlnou a prodyšnou obuv a vyhýbat se chůzi bosky v místech, kde hrozí riziko infekce.

Nejlepších 20 Babských Rad Na Plíseň Nehtů:

Pokud trpíte plísní nehtů, může to být velmi frustrující problém. Naštěstí existuje mnoho babských rad a přírodních léčebných metod, které vám mohou pomoci zbavit se této nepříjemné infekce. V této části se podíváme na několik účinných rad, které mohou pomoci.

1. Koupel nohou s octem

Smíchejte 1 šálek octa s 2 šálky teplé vody a namočte nohy na 15-20 minut. Opakujte tuto proceduru denně po dobu několika týdnů.

2. Zábal v Čajovém oleji

Naneste čajový olej na postižené nehty a nechte působit po dobu 30 minut. Opakujte tuto proceduru denně po dobu několika týdnů.

3. Česnek je nejstarší babskou radou na plíseň nehtů na nohou

Česnek má protiplísňové vlastnosti a může pomoci při léčbě plísně na nehtech. Nakrájejte česnek na plátky a aplikujte na postižené nehty. Nechte působit po dobu 30 minut a poté opláchněte vodou. Tento postup můžete opakovat několikrát denně, dokud se nehty nezlepší.

Přírodní léčba plísně nehtů může být velmi účinná a šetrná k tělu. Některé z nejlepších přírodních léčebných metod jsou:

4. Vyzkoušejte Tea tree oil

Tea tree oil má silné protiplísňové vlastnosti a je velmi účinný při léčbě plísně nehtů. Naneste několik kapek oleje na postižené nehty a nechte působit po dobu 30 minut. Opakujte tuto proceduru denně po dobu několika týdnů.

5. Oreganový olej

Oreganový olej má také silné protiplísňové vlastnosti a může být účinný při léčbě plísně nehtů. Naneste několik kapek oleje na postižené nehty a nechte působit po dobu 30 minut. Opakujte tuto proceduru denně po dobu několika týdnů.

6. Bylinné koupele

Podle 1t.cz může bylinná koupel pomoci zmírnit příznaky plísně na nehtech. Stačí si připravit koupel z bylin, jako jsou máta, heřmánek nebo šalvěj. Do teplé vody přidejte bylinky a nechte nohy nebo ruce namočené asi 20 minut.

7. Grapefruitový semínkový extrakt

Grapefruitový semínkový extrakt má také protiplísňové vlastnosti a může být účinný při léčbě plísně nehtů. Smíchejte několik kapek extraktu s vodou a naneste na postižené nehty. Opakujte tuto proceduru denně po dobu několika týdnů.

8. Jablčný ocet

Jablčný ocet má také protiplísňové vlastnosti a může pomoci při léčbě plísně na nehtech. Podle mojezdravi.cz můžete smíchat jablčný ocet s vodou v poměru 1:1 a namočit do něj vatový tampon. Poté naneste tampon na postiženou oblast a nechte působit asi 30 minut.

9. Sůl

Sůl může pomoci odstranit vlhkost a zabít plíseň. Smíchejte hrst soli s dostatečným množstvím vody, aby vznikla hustá pasta. Naneste pastu na postižené nehty a nechte ji působit 10 až 15 minut. Poté opláchněte nehty vodou a osušte je. Tento postup můžete opakovat několikrát týdně, dokud se nehty nezlepší.

10. Soda

Soda může pomoci odstranit plíseň na nehtech a zlepšit stav kůže. Smíchejte 1/2 šálku sody bikarbony s horkou vodou a namočte nohy na 15 minut. Nechte působit asi 10 minut a poté opláchněte. Opakujte dvakrát denně.

11. Kokosový olej

Kokosový olej je další účinnou babskou radou na plíseň nehtů. Kokosový olej má antibakteriální vlastnosti a může pomoci zabít plíseň. Stačí aplikovat kokosový olej na postižené místo a nechat působit po dobu 30 minut. Poté opláchněte vodou.

12. Oregábový olej

Oregano oil má antibakteriální vlastnosti a může pomoci zabít plíseň. Stačí aplikovat několik kapek oregano oil na postižené místo a nechat působit po dobu 30 minut. Poté opláchněte vodou.

13. Udržujte Nehty Čisté A Suché

Plíseň nehtů se množí v teplých a vlhkých prostředích. Proto je důležité udržovat postižené nehty co nejsušší. Pokud máte tendenci se potit, můžete nosit otevřené boty nebo sandály, aby se nohy mohly snadněji větrat. Také se ujistěte, že nehty jsou čisté a suché. Můžete použít měkký kartáček na nehty a mýdlo na ruce k odstranění nečistot a bakterií.

14. Noste Ochranné Boty

Pokud trávíte čas v místech, kde jsou nehty vystaveny riziku infekce, jako jsou veřejné sprchy nebo bazény, noste ochranné boty. Tím minimalizujete riziko, že se vaše nehty nakazí plísní.

15. Používejte Antifungální Laky Na Nehty

Existují antifungální laky na nehty, které mohou pomoci zabít plíseň a zlepšit vzhled nehtů. Tyto laky jsou k dispozici v lékárnách a mohou být aplikovány přímo na postižené nehty. Pokud máte podezření na plíseň nehtů, můžete se poradit s lékárníkem, který vám může doporučit vhhodný lak.

16. Řepa

Řepa obsahuje kyselinu mléčnou, která může pomoci zničit plíseň nehtů. Nařezejte řepu na plátky a přiložte na postižené nehty. Nechte působit po dobu několika hodin a poté opláchněte vodou. Opakujte tento postup několikrát denně.

17. Levandulový olej

Levandulový olej obsahuje látky, které mohou pomoci zničit plíseň nehtů. Naneste několik kapek levandulového oleje na postižené nehty a nechte působit po dobu několika hodin. Opakujte tento postup několikrát denně.

18. Zázvor

Zázvor má antibakteriální a antifungální vlastnosti a může pomoci při léčbě plísně nehtů. Rozdrtěte kousek čerstvého zázvoru a naneste na postižený nehet. Nechte působit 30 minut a poté opláchněte vodou. Opakujte jednou denně.

Pro tip: Pokud máte pravidelné křeče v nohou, rozhodně zařaďte zázvor do vaší rutiny a zabijete dvě mouchy jednou ranou!

19. Eukalyptový olej

Eukalyptový olej obsahuje látky, které mohou pomoci zničit plíseň nehtů. Naneste několik kapek eukalyptového oleje na postižené nehty a nechte působit po dobu několika hodin. Opakujte tento postup několikrát denně.

20. Šťáva z cibule

Šťáva z cibule má protizánětlivé a antifungální vlastnosti a může pomoci při léčbě plísně na nehtech. Namačkejte šťávu z cibule a naneste na postižené nehty. Nechte působit 30 minut a poté opláchněte vodou.

Kdy Navštívit Lékaře

Pokud máte podezření, že trpíte plísní nehtů, měli byste navštívit lékaře. Pokud se plíseň nehtů neléčí, může se šířit na další nehty a dokonce i na kůži. Kromě toho může být plíseň nehtů příznakem závažnějších zdravotních problémů, jako je cukrovka nebo problémy s krevním oběhem.

Následující příznaky mohou být indikátory toho, že byste měli navštívit lékaře:

  • Pokud máte podezření, že máte plíseň nehtů, ale nejste si jisti, zda je to skutečně tak
  • Pokud se plíseň nehtů šíří na další nehty nebo na kůži
  • Pokud máte diabetické komplikace nebo problémy s krevním oběhem
  • Pokud máte oslabený imunitní systém
  • Pokud máte bolest nebo otok kolem nehtů

Lékař vám může diagnostikovat plíseň nehtů a navrhnout léčbu, která může zahrnovat antimykotické léky, krémy nebo masti. Pokud je plíseň nehtů závažná, může být nutné odstranit postižený nehet.

Je důležité si uvědomit, že plíseň nehtů může být obtížné léčit, a může trvat několik měsíců, než se zcela vyléčí. Je proto důležité dodržovat léčebný plán předepsaný lékařem a pravidelně navštěvovat kontrolní prohlídky.

Mohlo by vás zajímat: Babské rady na vysoký tlak: 17 Tipů snížit krevní tlak pomocí přírodních metod

Prevence Plísně Nehtů

Prevence plísně nehtů je nejlepší způsob, jak se chránit před touto nepříjemnou infekcí. Pokud dodržujete následující rady, můžete minimalizovat riziko infekce plísně nehtů:

  • Udržujte své nohy čisté a suché. Po koupeli nebo sprše si důkladně osušte nohy, zejména mezi prsty.
  • Nosíte jen kvalitní a prodyšnou obuv. Vyhněte se nošení bot z umělých materiálů, jako jsou gumové boty nebo boty s plastovými podrážkami.
  • Mějte vlastní ručník a nechte ho vyschnout mezi použitím. Nezapomínejte měnit ručník pravidelně.
  • Používejte dezinfekční spreje nebo prášky do obuvi, aby zabili bakterie a plísně.
  • Pokud chodíte bosí na veřejných místech, jako jsou bazény nebo sprchy, noste obuv, abyste minimalizovali riziko infekce plísně nehtů.

Pokud dodržujete tyto jednoduché kroky, můžete minimalizovat riziko infekce plísně nehtů. Pokud máte podezření na infekci plísně nehtů, vyhledejte lékařskou pomoc co nejdříve.

Často kladené otázky

Jak se rychle zbavit plísně na nohou?

Plíseň na nohou může být nepříjemným problémem, ale existuje několik způsobů, jak se jí rychle zbavit. Jedním z nejúčinnějších způsobů je použití antifungálních krémů nebo mastí, které lze zakoupit v lékárně bez předpisu. Je důležité používat tyto přípravky pravidelně a podle instrukcí výrobce. Další možností je použití přírodních prostředků, jako jsou esenciální oleje nebo ocet. Tyto přírodní léky mohou být účinné, ale je důležité mít na paměti, že nemusí být tak silné jako antifungální přípravky.

Lak na plíseň nehtů – jaký zvolit?

Existuje mnoho různých laků na plíseň nehtů na trhu, ale ne všechny jsou stejně účinné. Pokud chcete zvolit lak na plíseň nehtů, měli byste se poradit s lékařem nebo farmaceutem. Ti vám mohou doporučit lak na plíseň nehtů, který je nejvhodnější pro vaše potřeby.

Závěr

Plíseň nehtů může být velmi nepříjemným problémem, ale díky babským radám můžete najít účinné řešení. Pokud trpíte touto chorobou, můžete se pokusit ji léčit pomocí domácích prostředků, jako jsou koupel nohou s octem nebo česneková mast. Je však důležité si uvědomit, že tyto metody nemusí být pro každého účinné a že v některých případech může být nutné vyhledat lékařskou pomoc.

Pokud se rozhodnete vyzkoušet některou z babských rad, mějte trpělivost a pravidelně ji aplikujte. V některých případech může trvat několik týdnů nebo dokonce měsíců, než se plíseň zcela vyléčí.

Je také důležité pamatovat na prevenci. Pokud chcete zabránit vzniku plísně nehtů, mějte nohy čisté a suché, nošte pohodlné a prodyšné boty a nezapomínejte na pravidelnou péči o nehty. Pokud se plíseň objeví, neotálejte a vyhledejte odbornou pomoc.

Věříme, že vám naše babské rady pomohou v boji proti plísni nehtů a že se brzy budete moci opět cítit pohodlně a sebevědomě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Poštovné Po Čr Zdarma

Pro všechny objednávky nad 2 500,- Kč

Jednoduché vrácení zboží do 14 dní

Peníze Vám ihned pošleme po vrácení zboží do 14 dní

Prodáváme Pouze Otestované Produkty

Nabízíme pouze produkty, které jsme otestovali

100% Bezpečný Nákup Přes GoPay

MasterCard / Visa