Your Cart

Poštovné ZDARMA při objednávce nad 2 500,- Kč

11 Nejlepších Babských Rád Na Léčbu Neuropatie, Které Opravdu Fungují

11 Nejlepších Babských Rád Na Léčbu Neuropatie, Které Opravdu Fungují

Trpíte bolestivou neuropatií a hledáte účinnou alternativu k lékům? Tato onemocnění periferních nervů mohou znepříjemňovat život nejen diabetikům, ale i lidem s jinými diagnózami. Naštěstí vás mohou vyléčit i mírné, přírodní metody.

V článku se dozvíte, jak vám mohou s neuropatií pomoci babské rady, zejména bylinky, včelí produkty a jiné osvědčené tipy. Představíme účinky nejčastěji doporučovaných bylin, jako je kořenřečiště, devětsil nebo med. Dozvíte se o alternativních přístupech i prevenci. Odpovíme i na nejčastější dotazy ohledně bezpečnosti a délky léčby.

Co je Neuropatie?

Neuropatie je častá porucha periferního nervového systému, při které je poškozena schopnost nervů předávat signály z mozku nebo míchy k ostatním částem těla. Může se projevovat různými symptomy, jako je například brnění, pálení nebo znecitlivění. Někteří lidé mohou mít možná i bolest. Příčiny neuropatie mohou být vrozená nebo získaná. V závislosti na příčině může být léčba různá, často kombinuje lékařskou léčbu a domácí léčbu.

Příčiny

Neuropatii může způsobit široká škála faktorů. Nejčastější příčiny neurpatie zahrnují diabetes mellitus, infekce, léky, chemické látky, mechanické poškození mechanismu, otravu, nedostatečnou funkci štítné žlázy a některé způsoby léčby zhoubných nádorů.

Příznaky

Příznaky neuropatie se mohou lišit podle typu onemocnění. Nejčastější symptomy zahrnují pocit pálení, brnění, necitlivost, slabost rukou a nohou a noční křeče. Kindlár syndrom se projevuje brněním v deplasujícíbolesti v ramenou a zádech. Charcotovy kosti se projevují tím, že se nohy změní úplně všech, aby se nohy dostaly do poškozené oblasti a délka a délka. Diabetická neuropatie je častým příznakem diabetu, během kterého můžete cítit brnění nebo slabost v nohách.

11 Doporučených babských rad pro zmírnění příznaků Neuropatie

Mnoho lidí s diagnostikovanou neuropatií hledá léčbu a rady, které mohou pomoci s řešením jejich problémů. Doporučení babských se vztahují k lidem, kteří trpí tímto onemocněním a kteří se snaží dosáhnout zlepšení.

1. Zvýšení vašeho příjmu vitamínu B1

Vitamín B1 (thiamin) je vitamín, který podporuje zažívací, nervový a srdce systém. Důležité je si uvědomit, že například i nedostatečná strava může způsobovat nedostatek vitamínu B1 a v konečném důsledku přispívat k vzniku neuropatie. Denní doporučené dávky jsou někde mezi 400 až 1000 mcg. Pokud si myslíte, že byste mohli trpět nedostatkem vitamínu B1, diskutujte se svým lékařem možnosti suplementace.

2. Dejte svému tělu pořádnou dávku pravidelného cvičení

Někteří lidé trpící neuropatií často nechávají svá těla ochabovat a zanedbávají pravidelnou rutinu cvičení. Cvičení je nezbytné pro udržení silného svalstva, což je nezbytné pro bolest autoimmune. Ještě důležitější pro neuropatii je stretching. Každodenní procházky umožní vaší páteři a prsty orientovat svůj pohyb a uvolnit křeče.

3. Masáž dlaní a nohou

Masáž dlaní a nohou pomáhá uvolnit svaly, ke kterým se dostává krev při dýchání. Masáž může také pomoci zmírnit bolestivou neuropatii. Také je vhodné prodloužit cvičení, aby se snížila svalová únava. Podle potřeb pacienta masáže mohou být mírné nebo silné.

PRO TIP: Můžete si pomoci i sami s masážní pistolí! Která vám se správným nástavcem namasíruje jak ruce tak chodidla.

4. Použijte teplé komprese na vaše nohy

Pomocí teplých kompresí se můžete uvolnit a zmírnit křeče, pokud trpíte bolestí z důstrk nervem. Pomocí jemných pohybů, například masáží, je třeba do dolních končetin vtáhnout teplo. Teplé komprese byste měli používat opatrně, protože mají tendenci způsobit další bolest.

5. Vyhněte se alkoholu

Nadměrné užívání alkoholu může vést k neuropatiím. U lidí s neuropatií je důležité úplně eliminovat alkohol. Pokud trpíte neuropatii, občasné popíjení se nedoporučuje, protože může negativně ovlivnit váš nervový systém.

6. Zkoušejte techniky relaxace

Klidné cvičení, jako je meditace, jsou užitečné pro ovládání stresu souvisejícího s neuropatií. Meditace může pomoci snížit náladu a úzkost, která často doprovází bolesti z neuropatie. Další účinná technika relaxace je také autogení trénink.

7. Proveďte změny v dietě

Pro lidi s neuropatií může mít speciální dieta obrovský dopad. Pokud trpíte neuropatií, může vám lékař doporučit omezení nebo úplné vyloučení určitých potravin jako je med, cukr, soli nebo alkohol. Změna stravovacích návyků může také snížit nadváhu a obezitu, které jsou rovněž spojeny s neuropatí.

8. Hledejte odbornou pomoc

Pokud vás trápí symptomy jako bolest nebo necitlivost kůže, je jedním z nejlepších řešení se poradit s lékařem. Lékař nebo specialistka na neuropatii vám mohou vytipovat vhodnou léčbu, jakož i další preventivní tipy.

9. Kořen lékořice (Licorice Root) – mocný přírodní lék proti bolestem z neuropatie

Kořen lékořice patří mezi naše nejúčinnější byliny při léčbě neuropatie. Jeho účinek je založený na obsažených alkaloidních látkách, které působí protiřečišťově a pomáhají snižovat pocit bolesti.

Kořen lékořice má schopnost zmírňovat symptomy diabetické i jiné neuropatie. Jeho pravidelné užívání může výrazně zlepšit kvalitu života těm, kteří trpí bolestivými pocity v končetinách nebo jinde v těle. Působí preventivně a pozitivně ovlivňuje i průběh onemocnění.

10. Včelařské produkty

Mezi přírodní léčiva proti neuropatii patří také produkty včelařského původu. Včely jsou totiž důležitými opylovači bylin, jejichž účinky pomáhají zmírňovat příznaky onemocnění periferních nervů.

Včelí med obsahuje řadu živin a stopových prvků podporujících zdraví nervové soustavy. Jeho pravidelné užívání může vést k celkovému zlepšení zdravotního stavu. Navíc med působí protizánětlivě a má i mírně antiseptické účinky. Pro lidi s neuropatií je vhodný zejména med květový.

Další možností je apis mellifica, tedy včelí jed. Jedná se o homeopatický lék vyráběný z usmrcených včel. Působí protizánětlivě a pomáhá zastavit či zpomalit poškození nervových vláken. Je vhodný především u bolestivé formy neuropatie.

Apiterapie, čili léčba včelími produkty, nachází u neuropatie uplatnění také formou masáží včelím voskem. Vosk stimuluje obnovu nervových buněk a tkání. Masáže jsou účinné zejména u bolestí nohou a rukou.

Včelařské produkty jsou k dispozici v lékárnách, ale také od včelařů v různých formách. Vyzkoušet lze med, propolis, vosk či jednotlivé produkty. Zdraví prospěje již krátkodobější užívání.

11. Devětsil lékařský – bylina přímo určená pro nervová onemocnění

Mezi byliny s dlouhou tradicí při léčbě neuropatie patří i devětsil lékařský. Obsahuje významné množství antioxidantů, fenolických sloučenin a stopových prvků. Působí protizánětlivě a snižuje oxidační stres v organizmu.

Devětsil posiluje cévní zásobení mozku a nervových vláken. Dokáže zmírňovat pocity pálení, mravčení a jiné nepříjemné symptomy. Je vhodný zejména u diabetické i idiopatické neuropatie.

Pro své účinky se doporučuje především v podobě bylinných olejů. Doporučená denní dávka je 2-3 kapky na jazyk, nebo je možné olej použít i k masážím postižených končetin. Účinky se projeví zhruba po 14 dnech užívání.

Devětsil je k dostání v lékárnách i zahradnictvích v podobě čerstvé byliny, sušené nebo ve formě vysoce kvalitních bylinných přípravků. Pro jeho mimořádnou účinnost je jednou z nejlepších volba při léčbě neuropatie.

Jak kořenřečiště účinkuje?

Jeho hlavní účinná látka galantamin se váže na neurotransmiter acetylcholin a zvyšuje tak jeho množství v mozku. To vede ke zlepšení mozkové činnosti a signálů mezi nervovými buňkami. Při používání kořenřečiště dochází k potlačení vzruchů způsobujících bolest. Lidé popisují úlevu už po prvním použití.

Kořenřečiště je k dispozici v tabletách, kapslích i tekutinách pro vnitřní užívání. Doporučuje se začít s nižší denní dávkou a postupně ji zvyšovat podle účinku. Projeví se do 14 dnů pravidelného užívání.

Doufám, že jsem Vám tímto stručným úvodem přiblížil jednu z nejlépe fungujících bylin proti neuropatii. Pokud Vás téma zajímá, kontaktujte mě prosím na uvedené e-mailové adrese. Rád Vám poskytnu další informace.

Prevence

  • Užívejte zdravou stravu
  • Pravidelně cvičete
  • Noste správnou obuv
  • Monitorujte své hladiny cukru v krvi
  • Přestaňte kouřit
  • Vyhněte se zneužívání alkoholu

Neuropatie je častou nemocí, která postihuje nervy v rukou, nohou a dalších částech těla. Může se vyskytovat v mnoha tvarech a příznaky a symptomy se mohou lišit v závislosti na tom, které části těla jsou postiženy. Pokud začnete neurologickou léčbu v čase, můžete zastavit zhoršování nemoci a ještě více snížit riziko jejích komplikací.

Prevence je lepší než léčba!

Prevence je pro pacienty neuronalů nejjednodušší a nejúčinnější způsob, jak se vyhnout slabému selhání systému nebo rozvinutí plné nemoci. Zde jsou některé tipy, které vám pomohou snížit riziko poškození nervů.

Konzumace zdravé stravy

Strava bohatá na vitamín B a proteiny z jater, mořských ryb, sýrů, ořechů, semínek nebo vejce může pomoci posílit nervové buňky a obnovit funkci svalů a svalovou koordinaci. Měli byste se také vyhnout špatným tukům, jako jsou trans tuky, které by měly být omezeny.

Pravidelné cvičení

Cvičení je důležitým nástrojem prevence neuronalů. Pravidelné cvičení může zvýšit krevní oběh a pomoci léčit poškozené neurony. Existují různé druhy aerobních cvičení, která lze provádět, jako je jogging,jóga, chůze nebo dokonce koupání.

Noste odpovídající obuv

Další důležitou součástí prevence je nosit správnou obuv. Vybírejte si boty s měkkou podrážkou a úzkou špičkou; měly by se vám dobře zahřívat a podporovat vaše nohy během chůze. Pokud máte neuropatii, mělo by být vaší prioritou nosit vždy pohodlnou značkovou obuv.

Monitorování hladin cukru v krvi

U diabetiků je důležité monitorovat celkové hladiny cukru v krvi. Je-li hladina cukru v krvi příliš vysoká, může poškodit nervy. Ujistěte se, že se pravidelně testujete a udržujete hladinu cukru v krvi uvnitř zdravého rámce pro vaše tělo.

Přestat kouřit

Kouření způsobuje poškození nervové tkáně v rukou a nohou, zejména podruhé poškozující nervy v chodidle a ruky. Vzhledem k tomu, že kouření poškozuje nejen nervy, ale také krevní cévy, je důležité, abyste přestali kouřit, jakmile se objeví první příznaky neuronalů.

Vyhněte se zneužívání alkoholu

Ačkoli pravidelné užívání alkoholu může být příjemné, nadměrné užívání může poškodit nervové buňky a způsobit zhoršení neuronalů. Proto byste měli omezit nebo zcela vyhnout konzumaci alkoholu.

Život s neuropatii

Čerpejte podporu

Když se cítíte unavení nebo vám nedělají dobře ruce a nohy, může to být zdrcující. Ve skutečnosti může boj s neuropatii být skutečně vyčerpávající. Ale pamatujte si, že nejste sami. Je nesmírně důležité být otevření a čerpat včas podporu od lidí, které máte rádi, nebo profesionálních pracovníků v oblasti zdraví.

Přizpůsobení vaší pracovní plochy

Přizpůsobení vaší pracovní plochy a její správné používání může také pomoci při zvládání neuropatie. Pokud vaše práce spočívá v pečlivé manipulaci malých předmětů, je důležité, aby byl stůl dostatečně vysoký, aby se snížila únava svalů a zatížení v rukou. Používejte také delší držáky, které jsou pohodlně umístěny v pevné vzdálenosti, pak zkuste opravit délku max. nástroje. Ulehčí práci více než to, dávající vám nejjednodušší manipulaci s nástroji.

Noste podpůrné boty

Nosit pohodlnou obuv je jedním z nejdůležitějších aspektů pro správnou péči o nohy. Používejte obuv, která vám poskytne podporu a odpovídající pohodlí. Přidejte do boty tlumivek, aby se zabránilo tlak na tvrdé nerovnosti, které by mohly způsobit nepříjemnosti. Nosit úzkou obuv může také vést k nepéči o nohy, pokud jsou boty příliš těsné. Měli byste vždy vybírat boty, které zvednou váhu, kterou si nohy musí opírat. Ujistěte se, že je pro vás správná velikost.

Vyhýbejte se extrémním teplotám

Expozice tepelným extrémům může způsobit, že se budete cítit slabí a unavení. Pro lidi s neuropatii lze doporučit, aby si zvolili prostředí s optimální teplotou a vlhkostí. Důraz by měl být kladen na správnou větrání, což pomůže odstranit ústa a alergeny. Můžete také nosit oblečení, které vás udrží v pohodě a suchu.

Vyzkoušejte relaxační techniky

Pravidelně zkoušejte relaxační techniky jako rozvíjení, posilování, meditace a jóga vám mohou pomoci zvládnout bolest, napětí a stres. Mají schopnost učinit mysl klidnou a zastavit bludné kruhy myšlenek, které mohou zhoršit bolest. Účinky relaxačních technik pomáhají také obnovit posílení energie a svalovou sílu. Kromě toho existuje i vysoce účinný NLP, kultivace vaší self-pozitivní myšlení, které pomůže ovládat neuropatii.

Často Kladené Otázky

Kolik času trvá, než se projeví účinky bylinné léčby?

Většinou se zmírnění příznaků dostaví již do 2 týdnů pravidelného užívání. Úplná úleva bolesti může trvat až několik měsíců. Záleží na závažnosti onemocnění.

Jak dlouho je potřeba přípravky užívat?

Nejlepší je užívat je trvale k prevenci. Při akutním stavu 2-3 měsíce. Pak stačí 1x týdně k udržení výsledků.

Mohou mít byliny vedlejší účinky?

Při správném dávkování ne. Kořenřečiště by neměli užívat lidé s epilepsií. Vše konzultujte s lékařem.

Závěrečné myšlenky

Babské rady pro neuropatii mohou člověku usnadnit úlevu od bolesti a symptomů. Avšak existují i důležité preventivní opatření, která lze provést, aby se zabránilo dopadům dlouhodobého trvání neuropatie. Odměnou za to jsou zdravější tělo a lepší duševní zdraví.

Důležitými tipy, jak se vyhnout malériím, jsou udržovat zdravou stravu, cvičit pravidelně, nekouřit, omezovat alkohol a nosit odpovídající obuv. Také by člověk měl pravidelně kontrolujte hladinu cukru v krvi, aby snížil riziko progresívní neuropatie. Ke zmírnění symptomů je nezbytné změnit životní styl tak, aby obsahoval odpočinek, kvalitní spánek, úpravy pracoviště a speciální boty.

Neuropatie se však nedá úplně vyléčit. Nicméně, s vhodnými změnami v životním stylu a domácími řešeními můžete zmírnit symptomy a snížit riziko komplikací. Důležité je najít odpovídající podporu, abyste se cítili bezpečně během cesty k lepšímu zdraví.

6 comments

  1. Václav

    Dobrý den, prosím o sdělení, kde lze sehnat kořenřečiště a devětsil lékařský? A jak se mají užívat?
    Děkuji.

    1. Senior Hub

      Dobrý den Václave, moc nás to mrzí, ale jedná se o chybu našeho editora. Jedná se o bylinku jménem Glycyrrhiza glabra, neboli kořen lékořice. Na našem eshopu bohužel k dostání není, snad ho najdete u konkurence.

  2. Václav

    Dobrý den, před několika dny jsem vám poslal žádost o sdělení, kde lze sehnat kořenřečiště a devětsil lékařský a jak se užívají. Bohužel jsem zatím nedostal žádnou odpověď.

    Děkuji.

    1. Senior Hub

      Dobrý den, omlouváme se za pozdní odpověď, na vaši původní otázku jsem Vám již odpověděli, snad Vám to pomůže.

  3. Magda Filipová

    Dobrý den, mohla bych poprosit o bližší informaci o bylině “kořenřečiště”? Nenašla jsem o ní nikde žádné zmínky – má i jiný název? Děkuji za odpověď.

    1. Senior Hub

      Dobrý den,
      omlouvám se za zmatek. Správný název byliny, kterou hledáte, je kořen lékořice, známý také jako licorice root v angličtině. Je to léčivá bylina s mnoha prospěšnými účinky, která se používá v různých formách, včetně čajů a doplňků stravy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Poštovné Po Čr Zdarma

Pro všechny objednávky nad 2 500,- Kč

Jednoduché vrácení zboží do 14 dní

Peníze Vám ihned pošleme po vrácení zboží do 14 dní

Prodáváme Pouze Otestované Produkty

Nabízíme pouze produkty, které jsme otestovali

100% Bezpečný Nákup Přes GoPay

MasterCard / Visa