Žijte zdravým životním stylem a jezte čokoládu stejně jako autorka. Kniha o zdravé výživě trošku jinak. S odlehčeným pohledem na jídlo a zdravý životní styl, v duchu názoru, že k životu je důležité mít nejen zdravé tělo, ale i zdravý rozum. Autorka Vám ukáže potraviny, jejich jednotlivé složky, i jídla takzvaně nezdravá, a naučí Vás dívat se na ně z pozitivního úhlu. Protože neexistuje špatná strava – je to vždy jen jídlo, které by nám mělo dělat radost. Nechybí ani pár zajímavých receptů. Autorka je nutriční koučka a zakladatelka instagramového projektu @tojidlo. [zbozi:8679]
Představ si dva talíře. Talíř zeleniny a talíř sušenek. Polož si dvě otázky. Kolik energie je na každém talíři? Kolik živin je na každém talíři? Talíř sušenek má docela hodně energie, ale málo živin. Naopak talíř zeleniny má docela málo energie, ale živin podstatně více. To je zdravý způsob, jak o jídle přemýšlet. Jídlo není špatné, dobré, opravdové, neopravdové. Jídlo je jídlo. Kniha chce vnuknout myšlenku, jak jíst normálně. A co to je? Cítit se dobře po fyzické i psychické stránce, mít informace o tom, co strava obsahuje, ale nenechat se tím v určitých situacích zbytečně omezovat.
Základní údaje o knize:
- úplný název: Neber to jídlo tak vážně
- autor: Týna Skalická
- nakladatelství: CPress
- rok vydání: 2020
- počet stran: 168
- rozměr: 167 x 225 mm
- typ: vázaná s laminovaným potahem matná, bez přebalu